Kalau aku cakap aku ni ustaz korang caya tak?

Posted by orang-orang On Wednesday, September 29, 2010 10 ugutan

Kehidupan di universiti adalah merupakan salah satu fasa kehidupan yang mungkin tidak semua, tetapi kebanyakkan daripada manusia normal akan tempuhi. Alam universiti tidak sama dengan kehidupan di sekolah atau di kaki-kaki lima kedai judi.

Gambar ni gambar photoshop. Melayu tidak secibai itu.





Disini kita dapat lihat pelbagai lapisan manusia yang bersama-sama mengejar impian serta cita-cita mereka. Dalam kalangan pelajar-pelajar ini, tidak semuanya mempunyai citarasa yang sama dalam dalam segala macam hal, baik dari segi pelajaran sehinggakan kepada lecturer mana yang sesuai untuk dijadikan sumber inspirasi/masturbasi.

Manusia-manusia yang ada disini juga terdiri daripada pelbagai latar belakang dan ada segelintir diantara mereka yang memulakan hidup baru di universiti. Penghijrahan daripada sejahat-jahat manusia kepada sebaik-baik syaitan dan daripada lelaki kepada perempuan. Universiti merupakan tempat permulaan  pembinaan jalan yang lurus atau mungkin tempat penyempurnaan jalan yang teramat gelap segelap burung gagak yang terbang di malam yang tiada cahaya purnama.

Baru-baru ni, aku ada terbaca status salah seorang classmate aku,

"korang percaya tak aku ni bapak ayam?"

Ok. cool! dalam kelas aku da ada bapak ayam, so sekarang ni, sapa-sapa yang gersang tu boleh lah mintak tolong dengan dia, mana tau dapat ayam-ayam yang murah, harga member-member,tak kan nak berkira kot. Kalau aku perempuan, mungkin aku akan kawin dengan dia, sebab dia jujur. Zaman sekarang ni susah nak cari lelaki yang jujur.

Dia pun ada tanya aku,

"kau ada kawan-kawan perempuan tak? nak wat jadi ayam"

"aku  ni manusia, aku makan ayam. aku tak kawan dengan denga ayam" - Aku cuba relax.

Disaat itu juga aku terasa nak tarik batu dia panjang-panjang and then potong pakai batu tepi jalan(aku pakai glove). Cibai punya manusia, katanya dia terdesak nak pakai duit dan melibatkan diri dalam kegiatan yang dapat menambahkan populasi malaysia. Nampaknya, Malayshit mungkin terbentuk suatuhari nanti, walaupun aku dah tak ada time tu.

Nampaknya hutang aku bakal dibayarnya dengan menggunakan duit tutuhan. celaka.

Anugerah

Posted by orang-orang On Tuesday, September 28, 2010 4 ugutan

Ok. aku memang tengah tak tahu nak update apa dah ni. Mungkin berkat aku berkelakuan baik hari ini,  sesesorang telah meninggalkan chat dekat shitbox aku tu. Berikut adalah bait-bait pertuturannya


"salam ukhuwah..blog ini sgt menarik..sila foloe saya" - ttt

 cool!

So...Memang aku follow lah beliau. Dan belog beliau memang best. Toe's up untuk beliau. Pandai beliau jaga blog. Macam bela mawas. Entri-entri beliau kalau dibaca 2-3 kali pun boleh membuatkan anda terkesima serta mungkin klimaks.

Antara blogger yang aku kagum dengan cara penulisannya, beliau lah orangnya. Hmm, kalau lah aku dapat jumpa dia secara in person, aku nak cakap macam ni

"boleh ta kalau saya na no. fon kamu?" - sambil menatap wajah beliau.

Apakah reaksi beliau? marakah? sukakah? atau mungkin beliau aku buat tak tahu je? terlalu banyak possibilities yang mungkin terjadi. Apakah mungkin beliau aku menyerahkan no fon beliau. Ya! daripada aku tersiksa, lebih baek aku took the chance kan? apa yang aku nak rugi ye tak?

Blogger yang hebat ada banyak. Tetapi blogger hebat yang memahami kehendak blogger lain amatlah rare. Ternyata aku amatlah bertuah kerana dilawati oleh saudara triple t tersebut. Terima kasih ya saudara! sekarang saya dah pun follow blog anda!  dan saya akan terus menyokong anda dari belakang. If you dont mind lah.


mood = tringin berjumpa dengan beliau..sangat!!! >.<

kehidupan disebuah premis

Posted by orang-orang On Sunday, September 26, 2010 11 ugutan

"Babiiiii!...blakang kau la bodoh!" - budak bengap 1
"Tak cakap awal-awal" - budak bengap 2
"Lancauuuuuuuu..aku da cakap da la bengap" - budak bengap 1


Suasana pagi itu agak hingar bingar adapun itu adalah sesuatu yang normal bagi sesebuah kafe siber (KS). Oh, korang pakai bahasa inggeris ke? ok lah , cyber cafe ( CC ). Pagi sabtu biasanya agak sibuk kerana penagih-penagih game dari kalangan budak-budak yang belum bersunat ini aku memenuhi CC-CC yang ada di kawasan ini. Ketika ini aku masih belum mengenali dia ni.

Seperti kebiasaanya juga, didalam kekecohan bengap-bengap tersebut, terselit 1-2 manusia yang mencari kedamaian dengan melayari internet sambil melakukan kerja-kerja yang harus diselesaikan. Well, bad timing for you folks! LOL. Walaupon begitu, mereka masih lagi tabah menahan perasaan walaupon suasana ketika itu salaing tidak tumpah seperti berada di medan perang WW2.

*Ringtone Suci dalam debu tiba-tiba berkumandang*

Bergema seluruh premis tersebut. Tepat sangkaanku, ianya ,milik brader yang menemani aweknya, mengajar aweknya menggunakan microsoft word barangkali. Ku amati suaranya.

"u buat macam ni, pastu macam ni pastu macam ni..haaa,kan da boleh buat tebal tulisan"

Sah. Memang dia sedang mengajar aweknya menaip.

"pandaila u ni yayang..nanti I bagi upah yerp"

Aku seperti mahu menamatkan masa penggunaan PC mereka. Aku batalakn niat tersebut kerana Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

Tiba-tiba budak bengap 1 berkata-kata

"abang, camne nak undur kereta ni? tekan belakang tak unbur-undur pun" katanya separa menjerit.


Aku menjawap dengan tenang ;

"oh, pc tu undur dia huruf 'c', kau nak tukar sendiri pun boleh"

Budak itu berlalu dengan senyuman. Berpuas hati dengan jawapan ku mungkin. kulihat gelagatnya meneruskan permainan dengan tekun.

"hmmm..budak ini ada potensi untuk menjadi gamer tegar"


Kemudian aku teruskan kerja aku, melayari internet serta mencari info game-game yang terbaru. Tidak kulupakan gadget-gadget yang terkini serta gambar-gambar kematian yang menarik. aku juga menjumpai beberapa video yang best di redyoutube.

Sedang ku asyik dengan dunia ku, terdengar suara bertanya

"kenapa tak leh undur ni?" - brader ringtone saleem bertanya kepada ku.


Celaka. Kalau ya pun bagi la salam dulu walaupon kita didalam 1 premis. Namun sekali lagi perasaan marah aku berjaya dikawal.

"Oh.PC kau tu undurnya macam biasa, tekan down arrow je"

Tanpa senyum dan tanpa berterima kasih, beliau pergi kembali ke PC nya itu, sungguh macho gayanya. Dengan itu aku ingin menukar namanya dari brader ringtone saleem kepada brader bengap (BB). "Ingin melepaskan tekanan membuat assignment mungkin" Bisikku didalam hati.

Lalu aku teruskan agenda aku mencari khazanah-khazanah yang terdapat dalam dunia tanpa sempadan. Kehidupan seorang perkerja di sebuah kafe siber..opps, cyber cafe adalah kehidupan yang bosan. Melayari internet disamping bermain online games sudah menjadi rutin.

Tiba-tiba..

"bro..lu tipu gua la,tak boleh-boleh pun undur,gua da try banyak kali dah" - bentak brader bengap dengan nada sedikit marah. Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

"mungkin ada orang da tukar configuration dia tak? cuba check balik,tekan escape pastu pergi option" - aku memberi respon. terasa seperti ingin menukar nama beliau buat kali ke-2. nak maen sangat NSFU tapi tak reti check button confrigutation. Haprak.

"tekan escape tak jadi apa-apa pun" - nadanya sedikit keliru.

"game apa kau maen tu?"  - pertanyaan aku dibalas dengan carutan serta caci maki yang agak kasar serta tidak berhati perut. Tidak perlulah aku nyatakannnya disini. Lalu aku pergi ke Pc beliau dan beliau masih menggunakan word. Ok. sekarang ni aku da pelik, ada ke undur dalam word haa?

"ada la, yang dia padam balik apa yang kita da tulis tu" - katanya sambil menekankan suaranya.Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

"undo la babiiii undo!!!!....bukan undur" -  kataku sambil disambut hilaian tawa budak-budak bengap.

Saudagar Senja.

Posted by orang-orang On Saturday, September 25, 2010 2 ugutan

Pengambaraaan adaalah asam garam kehidupan. Kehidupan itu sendiri adalah pengembaraaan.

Alkisah bermula tatkala sinaran matahari semakin hilang di ufuk barat.

"weh..ade roba dop?" seruku kepada sang romate.

tanpa menyahut seruan ku, dia terus membaling benda yang ku kehendaki tersebut. Lontaran padu darinya persis seorang pitcher itu ku sambut dengan muka yang sedikit berkerut. Lantas ku mengutuskan senyuman kepadanya.

Roba
Secara tak langsung benda yang dilontarkannya itu telah menggamit kenangan silam yang membawa aku ke saat aku masih bersekolah rendah.

Lawan Roba. permainan yang setaraf serta sezaman dengan permainan guli, ting ting, konda kondi, bola katok serta te ngejor...heh. Uniknya permainan ini, ia boleh dimainkan didalam kelas berbeza dengan permainan-permainan tadi. Permainan seperti te ngejor juga boleh dimainkan di dalam kelas, akan tetapi kegiatan ini dikategorikan sebagai kegiatan haram dan boleh menarik perhatian guru-guru yang mungkin mengajar atau diajar bersebelahan.

Disebabkan sifat permainan ini yang fleksibel, ia terpilih sebagai salah satu permainan dalam kelas. Biasanya dimainkan ketika waktu pertukaran shif cikgu.

Peraturannya mudah, anda cuma perlu menggerakkan roba anda dengan menekan, menerbalik atau menggolekan dengan tujuan untuk menindih roda pihak satu lagi. Permainan ini menggunakan sistem turn base strategy dimana setiap perserta mempunyai giliran masing-masing untuk menggerakkan roba.

Antara roba yang popular dulu


Juara ditentukan melalui jumlah tindihan/hempapan yang berjaya dilakukan dalam tempoh masa yang tertentu(biasanya dimulakan selepas cikgu keluar dan ending pointnya adalah ketika cikgu lain masok).

Budak yang kalah akan dirampas robanya dan kemungkinan untuk setiap game itu berakhir dengan air mata amat rendah kerana biasanya sesebuah game itu mungkin berakhir dengan adegan gelar-gelaran kemudian barulah babak air mata bermula.

"natangggggg!!!! base spanar(merujuk kepada bapak yang bekerja sebgai mekanik), wak mari balik roba aku natang!"

"hahaha..bodo, kaloh kaloh ah,balik umoh wak parang nuh(jikalau bapaknya seorang pembuat parang),balik kemboja(combo jika beliau anak kemboja..haha) tak mboh!" antara ungkapan yang sering digunakan.

Da king of Erasers biasanya diperolehi oleh mereka yang mendapat rampasan terbanyak. Biasanya akan terdapat seseorang yang begitu meinginkan gelaran king tersebut lalu membuat untuk membeli roba secara borong di mydin. Kegiatan ini biasanya mudah dikesan kerana perbezaan roba baru dan roba lama amatlah ketara.

kurang mendapat sambutan.

Ya. aku tau entri ni macam bangang. Terima kasih.

Entri Serius : Batu Petir!

Posted by orang-orang On Friday, September 24, 2010 3 ugutan

Ok. aku terpanggil untuk menulis pasal ni sebab aku rasa macam nak menulis la. Lagipun nama 'batu petir' tu pon dah macam gempak je kan? kan? :D <--letak ni bagi nampak kiut.

Batu Petir. batu ini dikategorikan sebagai barang mistik disebabkan ke'rare'an dia. batu ni memang susah didapati. Sesuai dengan namanya, batu petir dikatakan berasal dari panahan petir dimana pada hujung setiap petir itu terdapat sebijik batu. Dikatakan lagi batu petir mempunyai bentuk yang sempurna sebagai contoh, rujuk entri ini.

Ada sesetengah pendapat mengatakan, peluang untuk kita menjumpai batu petir itu adalah teramat tipis kerana malaikat akan mengambil kembali batu tersebut untuk lontran seterusnya. tetapi ini hanya pendapat ye. Aku pernah baca ni kat mana tah. Batu pelir dikatakan lagi sebagai batu dari neraka yang digunakan untuk merejam setan.

Dek kerana kehebatan batu ini serta proses kejadiannya yang unik (dari panahan petir woo), adalah tidak mustahil batu ini diakaui mempunyai pelbagai kebolehan. Disebabkan ke'rare'anya jugalah batu ini mempunyai nilai yang tinggi serta tak logik bagi sibijik batu.

Batu ini popular dikalangan penjual emas kerana batu ini akan mengeluarkan petir apabila diletakkan berhampiran emas tulen. Mungkin lagi tulen emas tersebut, lagi terang lah petir yang dihasilakn. petir disini bukan bermaksud petir yang kuat la lahanat. ni kira macam petir versi kecik je. ala-ala loncatan electron camtu lah.




Haa. ni dia gamba batu asah keris. Menurut sumber, batu asah ni adalah batu petir. ok. so betol lah tekaan aku, kita memang boleh imbue weapon kita dengan elemen kilat. haha.

Selain itu, penggunaan batu petir tidak terhad kepada senjatan dan pakain (lebih-lebih pulak). batu petir dikatakan boleh dijadikan perhiasan. Sesetengah manusia akan meng'alter' batu ini ke bentuk pertama yang boleh dijadikan cincin. sang pemakainya pula dikatakan akan mempunyai sifat-sifat kilat itu sendiri seperti laju dan kuat.

Ok. ni dalam kepala aku.

speed +10
strength +10

cool!

ntah btol ke tidak benda ni wallahualam. Tapi aku rasa kalau jadi laju dengan kuat tu placebo je.
Batu petir ni boleh juga digunakan untuk menghalau makhluk halus, mengikut pengakuan sesetengah pemilik la. Kalau aku ada batu ni, aku nak letak dekat member-member aku yang setan-setan sikit, yang liat bayar hutang, yang ada hati nak jadi bapak ayam, biar rentung diorang kena bakar. serius cool camtu.

Aku juga ada jumpa ni

Fulgurites : Fossil Lighting
 Fulgurites. bukan syiling tu la shial. Batu Petir versi barat. Batu ini terbentuk kerana pendedahan kepada suhu yang sangat tinggi ketika batu biasa disambar kilat. Tenaga yang dihasilkan oleh panahan petir is fuckin awesome dude. around 300 kWh which is enough to light a house for a week.Well it should be full of energy sebab nak panah setan kan.


"Kenapa batu petir versi barat lain kalau nak dibandingkan dengan asia tenggara punya?"

Oh. sebab manusia sekarang suka cakap tipu kot. tak pun nak jadi femes punya pasal batu sungai pun ditalanya batu petir. so pendek kata, kalau orang yang cakap tu menipu, aku da tipu korang la ni. padan muka.

Rasa menyesal pulak tulis pasal ni.ceh. Dah la panjang, merapu pulak tu. gampang.

ini bukan MMORPG.

Posted by orang-orang On Thursday, September 23, 2010 2 ugutan

Petang itu sungguh indah. Kedinginan angin sepoi-sepoi tak reti bahasa jelas terasa. oh. hari hendak hujan rupanya. Penceritaan petang itu lebih berkisar mengenai sekolah pondok.

"dulu time abang aku sekolah pondok, orang selalu cari batu petir kat bawah rumah dia" - romate.

"oh. abang kau sekolah pondok eh?" -aku bertanya walhal otak aku sedang memikirkan sesuatu yang lain.

Ya. aku berfikir pasal batu petir tu la mangkuk. Tatkala beliau menyebut 'batu  pelir petir' , secara tidak langsung impulse telah dihantar ke otak dan ketika itu juga aku berada didalam keadaan subconsious mind (minda separa sedar). aku terfikir boleh ke tak kalau batu tu kita forge sekali dengan baju. sesiapa yang pernah main MMORPG mesti paham apa yang aku cakap ni. heh. dapat baju elemen lightning.hoho.


Untuk lebih memahami batu petir ni, aku google dan jumpa ni

batu petir.

agak keciwa la aku sebab aku expect batu petir tu macam yang budak ni pegang


baru gempak kan?

turn in a new knob.

Posted by orang-orang On 3 ugutan

harap-harap kunci bilik tak patah lagi.

Hangat! 9000 darjah celcius.

Posted by orang-orang On Wednesday, September 22, 2010 2 ugutan


video
mungkin ini video tehangat pernah aku tengok.


komen juri

juri #1 : Yang lelaki tu, biasa saya nampak. tetapi yang perempuan tu, ye2..perempuan tua tu...sepatut nya dia cuma perlu menyumbangkan suara je.

juri #2 : apa kamu cakap ni juri #1. Dia nyanyi ok la.

juri #1 :juri #2  memang bodoh. Tak paham bahasa. celaka.

juri #2 : .....

love is a verb.

Posted by orang-orang On 2 ugutan



cinta pada tuhan - beribadat , mengabdikan diri kepadaNya.


cinta pada mak bapak -  berbakti/menjaga/membalas jasa mereka.


cinta pada suami/isteri - buat anak.


cinta pada keturunan - "sayang anak tangan-tangankan"


cinta pada masyarakat - rukun tetangga.

cinta pada duit - bunuh orang.


cinta pada kereta - sontot ekzos kereta tersebut.


cinta pada motosikal - mati dijalan yang lurus.

cinta pada motosikal #2 - mengigau bawak moto tersebut...celaka!

Sebelum ini saya sentiasa menghadapi masalah kewangan sehinggakan terpaksa meminjam daripada sanak saudara, kala syawal tiba, bayangkan orang laen beraya saya pula terpaksa menyamar menjadi budak-budak untuk mengutip duit raya.


Kesempitan hidup mendorong saya untuk melakukan pelbagai kerja bagi menampung keluarga memandangkan saya anak sulung dalam keluarga. Ayah dan emak cuma mengambil upah menjahit baju.


Atas desakan rakan-rakan saya akhirnya membuat akaun mukabuku selepas habis spm. Lalu saya pon terjumpa skim ini.




KOREK HIDUNG DAPAT 100 (KHD100)




Terima kasih KHD100 kerana mengubah hidup saya. Lupakan keletihnan mencari downline, kecibaian kena closing serta janji-jani palsu skim2 cepat kaya yang laen, kini saya mampu memiliki setiap model motosikal yang saya mahu serta kereta yang saya idamkan selama ini.


Ibu bapa saya kini amat berbangga dengan saya. Mana tidaknya, kalau dahulu kami tiada rumah, malah kami hanya mempunyai sebuah pondok kecil yang tiada bekalan air mahupun elektrik. Tetapi kini saya telah membuat sebuah istana berlian ditepi pondok usang tersebut. Ibubapa saya sekarang boleh memilih air apa yang mahu digunakan untuk mandi. Baru-baru ni mak mandi pakai air nyior. Sejuk katanya.


Tidak dilupakan kepada jiran-jiran terdekat yang selalu membantu kami sepanjang waktu kami susah. Diharapkan seguni berlian yang saya kirimkan itu cukup untuk anda. Kalau tidak boleh mintak lagi, tiada masalah :D.


Saya dah berjaya. Anda bila lagi?










masalah facebook #2

Posted by orang-orang On Monday, September 20, 2010 2 ugutan

someshit tagged you in their photos.







Cibai.






Gampang!






bodoh!







 madefaker!

Kebanggaan.

Posted by orang-orang On 3 ugutan

korang bangga tak jadi melayu? mesti bangga kan?
apa? tak bangga? biar betul, melayu ni banyak benda tau yang boleh nak dibanggakan. caye tak?
Kita melayu dah banyak dah buat rekod . gila ah!!! bangga sial!!!!


Antara pencapaian melayu :


1. Jumlah penagih paling ramai. ingat senang ke nak dapat? memang aku bangga, dalam kepelbagaian kaum kat negara ni, drug addict melayu paling ramai. bukan sikit majoriti dia, 80% kot drug addict melayu. 80!!!! lagi 20% tu tau tak apa? Lain-lain bangsa.  Aku bangga jadi melayu.




2. Drug mules - mostly melayu kot kena tangkap edar dadah kat negara laen. Wow! Fenomena ni, tup tup da jadi berita untama.


"si anu bin/binti si anu telah ditahan di Mali kerana didapati membawa sejumlah besar kokain didalam beg bimbit yang dibawanya. beg itu dipercayai milik seorang kawan yang memintanya supaya menjaga beg itu dan membawa beg tersebut keluar berjumpa beliau"


Cendikiawan-cendikiawan ini sepatutnya mendapat gelaran datuk. Aku bangga jadi melayu.


3. Mat Rempit- merupakan superhero malaysia, dapat masok filem. Ade ke patut kerajaan nak bagi gelaran "samseng jalanan" kat budak- budak rempit ni. Diorang hero jalanan, bukan samseng. Diorang mempunyai semangat juang yang tinggi. Tidak gentar serta siap sedia untuk menghadapi apa sahaja rintangan.


 Disebabkan status hero mereka,  mereka telah dikurniakan keistimewaan. Keistimewaan untuk mampos meninggal dijalan yang lurus. Aku bangga jadi melayu.


4. Melayu Hati Kering (MHK) - yang ni memang tak boleh dinafikan lagi, dapat dilihat dalam kes buang bayi. Gila kering. boleh buang camtu je anak.


jantan : abang pancut dalam ye?
betina : jangan abang, nanti mengandung macamnana?
jantan : alah, buang je la..ape susah.
betina : oh..ok


mungkin antara dialog MHK ketika sedang bersenggama. Kalau aku nak bunuh sapa-sapa kat muka bumi ni, MHK adalah pilihan aku kerana melayu sama melayu mestilah boleh runding.Kn?
aku bangga jadi melayu.


5. Kepimpinan yang ada sekarang. Melayu - melayu yang memimpin sekarang memang mempunyai semangat kepimpiman yang hebat. Dapat mengeluarkan konsep yang kebetulan sama dengan negara haramjadah. Serta memgambil penasihat yang kebetulan mempunyai kaitan dengan negara haramjadah.


Pucuk pimpinan sekarang mengamalkan teknik kepimpinan yang berkesan kerana mengamalkan konsep "saudaraku kroniku" dimana mereka dilihat cenderung memberi peluang kepada saudara-saudara terdekat mereka seperti menantu , anak saudara, cucu kepada atok saudara pak cik mereka dan sebagainya.


Ini merupakan gejala yang sihat serta dapat mengurangkan persaingan untuk mendapatkan tender serta dapat mengelakkan berlakunya pertumpahan darah. Hemahnya disini, sifat simpati serta prihatin ditonjolkan dimana kegiatan ini dibuktikan dengan kemajuan negara ini yang pesat berkembang. Aku bangga jadi melayu.




6. Lahir nya generasi Melayu Moden (MM)- genarasi melayu moden, melayu yang boleh dikatakan up-to-date. Melayu- melayu yang tiada duit akan tetapi mempunyai keinginan untuk kelihatan cantik. Lalu mereka menggayakan baju-baju adik mereka. Idea yang hebat. Aku bangga jadi melayu.


7. generasi celik IT (CIT) - Ya. Antara pencapaian yang terhebat. Kalau dulu mencari sebujik Cyber Cafe dikampung dikhabarkan bagai mencari sibutir beras didalam tepung. Sekarang ianya dikhabarkan seperti mencedok beras. Dan anak- anak muda melayu sudah pandai mencari lambakan 3gp. Man, they grew up fast nowadays. Aku bangga jadi melayu.




Malaysia dah boleh tukar nama dah nanti.
aku cadangkan malaySHIT.

Damn. Baru rasa nak post entri.

Posted by orang-orang On Friday, September 17, 2010 0 ugutan

Raya oh raya. sedar tak sedar dah seminggu  dah raya, nak kena tunggu seminggu raya baru aku ade mood nak tulis blog, sebelum ni mood aku lari tak balik-balik, kesibukkan aku ternyata menjadi kekangan untuk meneruskan penulisan aku yang entah apa-apa ni.


Raya tahun ni tak best. 


Macam haram! otak aku duk ingat hutang je, bile korang nak bayar ni? Woi. Aku nak bayar yuran U la sial. Kan tak pasal-pasal aku kena kick pasal tak bayar yuran, mampos aku kena sembelih dengan bapak aku nanti. tak pon kena potong konek. Ok. aku lagi rela kena sembelih.


Balik U nanti aku rasa aku  nak cari orang-orang yang terlibat. so sapa rasa yang dia ada hutang dengan aku tu, sila tampil mengadap, mencemar duli, turun padang or whatever bullshit tahilembu you called it. Tapi tu pon kalau ada masa la.




lupa pulak aku apa yang aku nak post tadi, da masok bab pemiutang da. celaka.




Yeppp..memang aku da lupa apa yang aku nak tulis tadi. Damn.










notakaki : aku ingat nak post something yang ilmiah tadi, tak pasal-pasal jadi maki hamun pulak.

dendang perantau

Posted by orang-orang On Saturday, September 4, 2010 3 ugutan

aku pun tak reti nak cakap apa lagi da, dah kantoi menipu skali still nak tipu lagi, bodoh punya orang, aku da kenal la kau sial, so tak payah nak tunjunk baek depan aku.


but still, aku berterima kasih kat kau sebab support duit minyak..haha, tapi aku pelik la, hutang aku kau boleh pulak buat-buat lupa ek?  camne pon,hebat lakonan kau, aku tabik, aku rasa elok kau amek tawaran berlakon kat mana-mana stesen tv, amek watak penipu je tau, watak laen kau konpem tak ley bawak punya.

oh ya, laen kali kalau kau tanya kau hensem ke tidak sambil tengok cermin, aku da niat nak alter muka kau jadi hensem betol-betol, seyes tak tipu ni. 



alang-alang da nak raya ni, apa kate kau pegi raya tiap-tiap rumah kat kat tempat kau sambil tanya "ensem tak aku?" kat tuan rumah, mungkin boley duit raya lebih? 


sebab aku tengok muka kau takde la hodoh mana sangat. yup. kau hensem siot, dengan rambot megi kau yang kau stialkan macam ottomen tu, perghhhh..stylo sial. sumpah stylo.


 tapi tu kalau kau duduk kat somalia. sekarang ni kat malaysia tahu? malaysia. kat sini the best word to describe kau




retarded fucking asshole


ok make that twothree words.

sanitizer mahal tak?

Posted by orang-orang On Thursday, September 2, 2010 2 ugutan

aku ada seorang member lembut, pernah aku tanya kat dia,


"lu ni lelaki ke perempuan hah?"

"aku perempuan yang terperangkap dalam tubuh lelaki" 

celaka.boleh pulak dia jawab macam tu, aku memang da cari pisau da time tu, ingat kalau jumpa pisau, putus jugak la senjata adam lahanat tu, aku nak buat sate bagi ayam makan.


aku rasa sekarang ni dia da join pink lady kot, last aku jumpa dia time kat shah alam. ok. jangan salah paham,bukan aku yang tegur dulu, aku tak gersang lagi sampai nak main lobang bontot kaum sendiri. time aku tengah cari kedai nak sarapan, minahmamat tu sapa aku,siap salam ngan aku lagi. wtf??!!. aku shake hand ngan gay, tangan bekas hand job boy.


wanna know what's the worst part is? dia panggil aku dengan nama penoh aku dengan menggunakan nada suara yang lembut. cibai la. kau nak pancing aku ke haa?? fuck.





nota kaki : adik aku tak ley bangun hari tu. gampang.

masalah facebook

Posted by orang-orang On Wednesday, September 1, 2010 2 ugutan

cis. pelik sungguh aku ngan sorang awek kat facebook aku, jenis yang suka update(read: setiap kejadah  haram yang dia wat die cakap, gi makan la, shopping la, tido la tu pon kalau bley tengah berak pon nak update status,kalau dah kawen nak update tu xpe la jugak) tapi takpe la kan, tu fb dia, lantak la dia nak wat ape pon

tapi part best kat sini of course la aku, sebab dapat drama free. hari-hari ada je manusia aim dia,so aku just sit back and watch je la, or in this case, read. yang plek nya pasal dia ni. cth;


"sdey nyew hari ni.."

pastu ade la mamat yang konon baek bagi respon baek punya. cth;

mamat gersang 1 : "u..napew ni? story sket"
mamat gersang 2 : " da2..I ada ni..cite kat i keyh?"


ok.perhatikan berkataan berkalertu tu. aku tak suka orang tulis camtu. kalau kau lelaki, dan kau tulis macam tu, kerat dan campak laut aje lah.


tau ape gurl tu jawab?


either


"xde pew"


or


"emm"


macam lahanat. nape kau mesti update status kau kalau orang tanya kau jawab camtu wahai betina. ok. sebab tu lah aku lagi suka jadi silent reader. kalau aku komen nanti aku takut dia wat group benci aku pulak, tak ke susah tu, nanti RCW remove aku dari friendlist dia...