kehidupan disebuah premis

Posted by orang-orang On Sunday, September 26, 2010 11 ugutan

"Babiiiii!...blakang kau la bodoh!" - budak bengap 1
"Tak cakap awal-awal" - budak bengap 2
"Lancauuuuuuuu..aku da cakap da la bengap" - budak bengap 1


Suasana pagi itu agak hingar bingar adapun itu adalah sesuatu yang normal bagi sesebuah kafe siber (KS). Oh, korang pakai bahasa inggeris ke? ok lah , cyber cafe ( CC ). Pagi sabtu biasanya agak sibuk kerana penagih-penagih game dari kalangan budak-budak yang belum bersunat ini aku memenuhi CC-CC yang ada di kawasan ini. Ketika ini aku masih belum mengenali dia ni.

Seperti kebiasaanya juga, didalam kekecohan bengap-bengap tersebut, terselit 1-2 manusia yang mencari kedamaian dengan melayari internet sambil melakukan kerja-kerja yang harus diselesaikan. Well, bad timing for you folks! LOL. Walaupon begitu, mereka masih lagi tabah menahan perasaan walaupon suasana ketika itu salaing tidak tumpah seperti berada di medan perang WW2.

*Ringtone Suci dalam debu tiba-tiba berkumandang*

Bergema seluruh premis tersebut. Tepat sangkaanku, ianya ,milik brader yang menemani aweknya, mengajar aweknya menggunakan microsoft word barangkali. Ku amati suaranya.

"u buat macam ni, pastu macam ni pastu macam ni..haaa,kan da boleh buat tebal tulisan"

Sah. Memang dia sedang mengajar aweknya menaip.

"pandaila u ni yayang..nanti I bagi upah yerp"

Aku seperti mahu menamatkan masa penggunaan PC mereka. Aku batalakn niat tersebut kerana Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

Tiba-tiba budak bengap 1 berkata-kata

"abang, camne nak undur kereta ni? tekan belakang tak unbur-undur pun" katanya separa menjerit.


Aku menjawap dengan tenang ;

"oh, pc tu undur dia huruf 'c', kau nak tukar sendiri pun boleh"

Budak itu berlalu dengan senyuman. Berpuas hati dengan jawapan ku mungkin. kulihat gelagatnya meneruskan permainan dengan tekun.

"hmmm..budak ini ada potensi untuk menjadi gamer tegar"


Kemudian aku teruskan kerja aku, melayari internet serta mencari info game-game yang terbaru. Tidak kulupakan gadget-gadget yang terkini serta gambar-gambar kematian yang menarik. aku juga menjumpai beberapa video yang best di redyoutube.

Sedang ku asyik dengan dunia ku, terdengar suara bertanya

"kenapa tak leh undur ni?" - brader ringtone saleem bertanya kepada ku.


Celaka. Kalau ya pun bagi la salam dulu walaupon kita didalam 1 premis. Namun sekali lagi perasaan marah aku berjaya dikawal.

"Oh.PC kau tu undurnya macam biasa, tekan down arrow je"

Tanpa senyum dan tanpa berterima kasih, beliau pergi kembali ke PC nya itu, sungguh macho gayanya. Dengan itu aku ingin menukar namanya dari brader ringtone saleem kepada brader bengap (BB). "Ingin melepaskan tekanan membuat assignment mungkin" Bisikku didalam hati.

Lalu aku teruskan agenda aku mencari khazanah-khazanah yang terdapat dalam dunia tanpa sempadan. Kehidupan seorang perkerja di sebuah kafe siber..opps, cyber cafe adalah kehidupan yang bosan. Melayari internet disamping bermain online games sudah menjadi rutin.

Tiba-tiba..

"bro..lu tipu gua la,tak boleh-boleh pun undur,gua da try banyak kali dah" - bentak brader bengap dengan nada sedikit marah. Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

"mungkin ada orang da tukar configuration dia tak? cuba check balik,tekan escape pastu pergi option" - aku memberi respon. terasa seperti ingin menukar nama beliau buat kali ke-2. nak maen sangat NSFU tapi tak reti check button confrigutation. Haprak.

"tekan escape tak jadi apa-apa pun" - nadanya sedikit keliru.

"game apa kau maen tu?"  - pertanyaan aku dibalas dengan carutan serta caci maki yang agak kasar serta tidak berhati perut. Tidak perlulah aku nyatakannnya disini. Lalu aku pergi ke Pc beliau dan beliau masih menggunakan word. Ok. sekarang ni aku da pelik, ada ke undur dalam word haa?

"ada la, yang dia padam balik apa yang kita da tulis tu" - katanya sambil menekankan suaranya.Mungkin beliau mahu kelihatan macho didepan awek beliau.

"undo la babiiii undo!!!!....bukan undur" -  kataku sambil disambut hilaian tawa budak-budak bengap.

11 ugutan:

kyle said...

undo jadi undur????? perrghhhh....hebat! hahaha......

- koroe - said...

undo jike org tganu yg bace akan kedengaran seperti undur.memelayukan pekataan ingelish.

tapi aku masih tidak paham.kenapa kah sume ni berlaku..apekah yg bermain di minda si admin yg berhati PEROT ni..
[pekataan perot adelah di kepslokk kan kerana small letter adelah langsung tidak stylo jike mahu mengekspressi kan muke beliau ketike menyebut pekataan tersebut.tak pecaye,tye geng2 klas yg seperot dengannye]

oke.suda melencong.skali lagi aku tegas kan.dalam ramai2 kupu2 kat dalam balang,antara gadis2 yg tgk video rakaman nye yg menggambarkan kawan nye sedang makan sesuatu yg tidak dapat diterima akal,dalam byk2 awek cun yg ade panties g-string..aku masih kurg mengerti..


knape di link kan blog aku weh..?
knape aku rase mcm nk lempang lu..
knape aku rase mcm aku pernah melihat lu meracau dalam tido..

fak!
shit!
aku rase blog ni ade bangkai la.bau mcm rama2..

orang-orang said...

@kyle

cite lame tu bro..time aku jadi kuli dulu..

@koroe

oh..
lu takmau copy komen ku ni pas2 wat entri kat blog lu ke? plagiat diri xsalah kot.

- koroe - said...

wtf dude..my blog is dead..i lost my pasword since blogger dot com get hit by some parkinson waves and seems to lost its mothersuckers momories..now i ken tarnish yo' wall as if it was mine..ahaks!

orang-orang said...

omg now i realized!!!!!
i've lost i passwords too!!
omg...omg =O
this is bad...reallly bad....nooooooo..
i've just started blogging..and i already lost my password...is this the end for me? will I ever found my password again? or will someone else found it?

- koroe - said...

oops..juz like oracle said before..
you will..

then u asked..will what motherfucker..?

then,oracle is dead by your motherfucker word.

then let thy be sikret..

orang-orang said...

koroe will just be..well..koroe...
heh..

eyemeroll said...

wattefuk komen koroe yang first tuh. hahaha..

bengap betol ye mamat tuh.

and yes.

undo jike org tganu yg bace akan kedengaran seperti undur.memelayukan pekataan ingelish. [quote dari koroe]

orang-orang said...

koroe memang macam tu..heh

aku ske mamat tu..cool je die. mungkin mahu kelihatan macho.

aYaz said...

sengal siut!
macam2 hal.....

skodeng sini

orang-orang said...

biase la..orang kampung..heh