Kalau aku cakap aku ni ustaz korang caya tak?

Posted by orang-orang On Wednesday, September 29, 2010 10 ugutan

Kehidupan di universiti adalah merupakan salah satu fasa kehidupan yang mungkin tidak semua, tetapi kebanyakkan daripada manusia normal akan tempuhi. Alam universiti tidak sama dengan kehidupan di sekolah atau di kaki-kaki lima kedai judi.

Gambar ni gambar photoshop. Melayu tidak secibai itu.





Disini kita dapat lihat pelbagai lapisan manusia yang bersama-sama mengejar impian serta cita-cita mereka. Dalam kalangan pelajar-pelajar ini, tidak semuanya mempunyai citarasa yang sama dalam dalam segala macam hal, baik dari segi pelajaran sehinggakan kepada lecturer mana yang sesuai untuk dijadikan sumber inspirasi/masturbasi.

Manusia-manusia yang ada disini juga terdiri daripada pelbagai latar belakang dan ada segelintir diantara mereka yang memulakan hidup baru di universiti. Penghijrahan daripada sejahat-jahat manusia kepada sebaik-baik syaitan dan daripada lelaki kepada perempuan. Universiti merupakan tempat permulaan  pembinaan jalan yang lurus atau mungkin tempat penyempurnaan jalan yang teramat gelap segelap burung gagak yang terbang di malam yang tiada cahaya purnama.

Baru-baru ni, aku ada terbaca status salah seorang classmate aku,

"korang percaya tak aku ni bapak ayam?"

Ok. cool! dalam kelas aku da ada bapak ayam, so sekarang ni, sapa-sapa yang gersang tu boleh lah mintak tolong dengan dia, mana tau dapat ayam-ayam yang murah, harga member-member,tak kan nak berkira kot. Kalau aku perempuan, mungkin aku akan kawin dengan dia, sebab dia jujur. Zaman sekarang ni susah nak cari lelaki yang jujur.

Dia pun ada tanya aku,

"kau ada kawan-kawan perempuan tak? nak wat jadi ayam"

"aku  ni manusia, aku makan ayam. aku tak kawan dengan denga ayam" - Aku cuba relax.

Disaat itu juga aku terasa nak tarik batu dia panjang-panjang and then potong pakai batu tepi jalan(aku pakai glove). Cibai punya manusia, katanya dia terdesak nak pakai duit dan melibatkan diri dalam kegiatan yang dapat menambahkan populasi malaysia. Nampaknya, Malayshit mungkin terbentuk suatuhari nanti, walaupun aku dah tak ada time tu.

Nampaknya hutang aku bakal dibayarnya dengan menggunakan duit tutuhan. celaka.

10 ugutan:

aYaz said...

perghh..
tak bleh blah btul...


Diari Faisal

orang-orang said...

wow..
sepantas kilat komen..pakai batu petir ke?

aYaz said...

har har har..
aku pakai celcom broadband je...


*tetibe plak kan? :p

orang-orang said...

ikat batu petir kt berukband tu..mesti lagi laju..

- koroe - said...

isu hangat..batu dari nerake.batu petir kah..?

"melayu tak secibai itu"
quote yg amat menarik.

dan..aku pasti,lu bkn melayu..
knape?
lu tgk la sdri quote lu neh..haha

- koroe - said...

isu hangat..batu dari nerake.batu petir kah..?

"melayu tak secibai itu"
quote yg amat menarik.

dan..aku pasti,lu bkn melayu..
knape?
lu tgk la sdri quote lu neh..haha

- koroe - said...

isu hangat..batu dari nerake.batu petir kah..?

"melayu tak secibai itu"
quote yg amat menarik.

dan..aku pasti,lu bkn melayu..
knape?
lu tgk la sdri quote lu neh..haha

orang-orang said...

owh..3...wow, ni memang wat gua terharu..lu memang sangat truja time ni kn? kn3? xpela..nanti aku update kasi lu sorang je komen...

oh ye,yang kat atas tu..tu meleis..

- koroe - said...

i mmg minat la karya2 kat blog lu neh..reminds me of my fren.one best fren..he taught me so many things..he knoe everything that i asked him.he immediately answer my question without any doubt..salute him..huhu

orang-orang said...

why are you tellin me this?

send my regards to your fren tho...