Mukatahi

Posted by orang-orang On Saturday, October 2, 2010 2 ugutan

Boleh dikatakan semua orang dah ada facebook pada era globalisasi nih. Tipu la kalau kau cakap tak ada. Aku pernah terjebak dengan friendster, hi-5, tagged (tipu) dan pelbagai lagi nama benda-benda networking ni, tetapi dalam ramai-ramai tu aku paling tertarik dengan facebook sebab facebook da jadi fenomena sekarang.

Aku pun tak tau la apa yang Mark Shitberg tu da jampi sampai facebook ni da boleh jadi femes dalam 1/4 kelip mata je. Sebab apa aku kata fenomena? Mungkin ramai da perasan yang sekarang ni semua orang berlumba-lumba buat akaun facebook. Ok. As an example, our so called prime minister Najib Razak pun pandai bukak facebook, walaupun bukan dia yang kemaskini akaun dia, tetapi sebagai salah satu medium untuk mendekati rakyat tu kira boleh la. nak maki hamun carut dia pun boleh jugak.

Dalam buletin utama misalnya;


"Wajib Nazak didalam facebooknya menyatakan...shit...shit..shit"

Pernah ke korang dengar;

"Wajib Nazak didalam friendsternya menyeru..shit..shit..shit"

Tak pernah kn? Lame giler kn kalau letak camtu? Rasanya kalau ada dalam BU ke RTM ke memang aku gelak sakan. Entah kenapa la kalau cakap pasal facebook kita tak nampak pun keganjilan sdeangkan kalau kau kau tiba-tiba tanya pasal friendster dorang boleh tengok kau macam kau ni makhluk asing yang kena simbah dengan cuka getah   

Kegilaan FB ni semakin merebak dalam kalangan masyarakat malaysia sekarang ni sampaikan anak yang baru keluar dari rahim ibu tu pun sibuk nak dibukakan akaun FB, atuk yang da nyanyok nak mampos pun sibuk nak bukak akaun FB. Elok sangat lah tu, esoknya buat lagi akaun baru pasal akaun semalam punya password dia da x ingat.

Tadi aku ada jumpa spesis baru dalam FB. Spesis yang komen-komen kat wall. Kau tulis kat wall aku akau tulis kat balas kat wall kau. Pada hemah aku, mereka-meraka ni mesti rindukan Friendster. Sampai semak home aku dengan komen diorang, kalau aku hide nanti ada event apa-apa yang dorang wat,aku termiss pulak nanti kan,pastu mulalah keluar istilah lupa kawan, kawan celaka perangai babi dan lain-lain

Pernah baca entri ni? ya. MLM memang suck ass. celaka.

Mungkin bersambung kalau aku rajin....

2 ugutan:

- koroe - said...

kawan celake perangai babi.tapi still kawan.

tapi
kalo kawan berhasrat kawan nye yg laen mati o nyaris mati dibawah lori babi, yg ni mmg bkn kawan.yg ni mmg betol2 BABI wa cakap lu..

aYaz said...

peh..
dasar apekah itu?