Whose cock is bigger?

Posted by orang-orang On Wednesday, October 20, 2010 6 ugutan

Antara tanda-tanda kecil berlakunya kiamat. Manusia berlumba-lumba membina bangunan pencakar langit.

Dalam Bajet 2011 baru-baru ini, PM kita ada mengumumkan bahawa akan adanya pembinaan sebuah menara baru yang dijangka siap sepenuhnya pada 2015. Seperti biasa, ada yang melihat projek dapat memberi faedah kepada negara manakala ada yang melihatnya sebagai satu pembaziran.

Ok. Projek menara bullshit tu is a waste of fuckin money. Aku tak paham kenapa perlunya kita ada menara tinggi-tinggi ni? Tak cukup ke dengan KLCC tu? Tu pun da banyak aku jumpa artikel "KLCC Simbol Freemason" dan pelbagai teori konspirasi yang lain. Menara baru tu jugak dikatakan akan menjadi ikon negara kerana ianya akan lebih tinggi dari KLCC. The thing is, building a tower along side of another tower in order to symbolised both towers as a national icon is bullshit. Or maybe, there's someone who happen to think they have bigger cock than someone else. Aku bukan tak suka kau buat menara tu, cumanya bukan ke lebih baek kalau kau majukan dulu kawasan luar bandar, buat saluran air ke letrik ke. Aku cakap ni dari sudut pandangan aku, aku bukan economist nak kaji dalam-dalam, again, this is just an opinion from a nobody.

Menara Warisan Merdeka. Itulah nama yang dicadangkan bagi menara 100 tingkat tersebut. Warisan merdeka huh? And then what? uuh..uhhh dont tell me that they wanna paint the tower with red and white stripes just like Jalur Gemilang?

Ringgit Malaysia 5billion? Nice, looks like someone is gonna be rich as hell when they got hold to this project. Nampaknya duit rakyat skali lagi akan dihabiskan serta akan masok ke dalam perut kroni-kroni mereka.  Bertambah gemok la kroni-kroni lepas ni. Lepas tu, aku tower tu jadilah tower pakai buang senasib dengan stadium Tuanku Mizan, abes sukma je, terus buang.


The remains...
Macam yang aku sebutkan kat atas tadi la, duit tu boleh digunakan untuk pelbagai kemudahan asas macam air dan letrik tak pun guna untuk menambahbaikkan mutu perkhidmatan di sekolah-sekolah luar bandar, buat bangunan baru, makmal baru, kemudahan internet dan lain- lain lagi. Daripada buat menara yang entah apa-apa baik salurkan bantuan kepada rakyat. Lagipun kau kan suka beli undi, haa, boleh la kau try usha line kat kelantan tu.

Kat dalam FB contohnya, group yang membantah pelaksanaan menara mega ni bilangan orang yang join semakin hari semakin bertambah. Aku rasa mereka tidak mahu melihat duit mereka dihabiskan begitu saja oleh kerajaan. Paling tak pun kau boleh guna duit tu untuk bantu pelajar- miskin, biasiswa kepada pelajar-pelajar IPTA. Entahlah, aku pun tak paham permainan politik ni, semuanya berteraskan duit.

Kawasan pembinaan yang dikatakan berhampiran dengan stadium negara bakal menenggelamkan stadium tersebut sebagai salah satu tempat bersejarah negara. Tempat dimana bergemanya laungan merdeka? Dengan adanya menara 100 tingkat itu, adakah stdaium ini akan terbiar? ataupun akan dibaik pulih? Mungkin ya, mungkin tidak, akan tetapi dengan adanya menara itu, pastinya kegemilangan serta kemegahan stadium negara akan sedikit sebanyak pudar ditelan kemegahan menara tersebut.

"Bodohkah Najib? Tak. aku rasa ni salah satu dari angenda freemason untuk menjatuhkan Malaysia. Semua ni kerja yahudi ni. Illuminati nak buat satu lagi monumen mungkin?"

Meleis and their conspiracy theory. sigh~

6 ugutan:

- koroe - said...

dude..you are awesome man..i like the way you write..its juzt fucken awesome..i wanna be like u someday !

AL said...

duda. i can see ur bright future as a prime minister. go for it duda.

orang-orang said...

@koroe

haha..talking to a mirror i presume?


@Patu

duda? lol,im not even married yet..and if by prime minister you mean having a wife like bik ma then no, i dont wanna be a PM.

segitujuh said...

kenapa 100 tingkat? Kenapa tidak 105 tingkat? Tinggi sikit dari 100 tingkat.

aYaz said...

selagi tak kiamat,
manusia akan berlumba2 ujudkan bangunan setinggi yg diorang mampu..
*sigh*

AL said...

ohh typo disitu i am sorry
no worry. big ma is a special case for the current pm haha