Hari ni hari yang baek.

Posted by orang-orang On Sunday, October 3, 2010 10 ugutan

Apabila seseorang bekorban untuk kita mesti kita appreciate kan? Terharu tak? Mesti terharu kan? Bukan senang nak bekorban untuk orang ni, memerlukan jiwa serta pemikiran yang mantap kemudian hati yang suci tulus mukusmulus.

Ibubapa kita dah banyak bekorban untuk kita sepanjang membesarkan kita, sentiasa mengutamakan kita dalam segala hal serta sanggup menahan lapar demi untuk memberi kita makan, oleh itu hargailah jasa ibubapa anda, walaupun mereka tu tegas, tapi ketegasan mereka tu adalah untuk kebaikkan kita kelak. Mereka mahukan kita menjadi insan yang berguna dan bukannya perogol, penipu, celaka motor serta madefaker yang terulung.

Antara pengorbanan lain yang bagi aku adalah antara pengorbanan yang hebat adalah pengornban seorang kawan. Ya. Kawan yang sanggup bekorban untuk anda adalah kawan yang mulia, hebat serta memang boleh dipercayai dan kalau dia nak pinjam 1 juta pun aku bagi. Ya. Beliau dah membuatkan aku terharu...

"jom pegi makan, hari ni kita makan together yerp" -ungkapan yang membuatkan air mata aku bergenang.

aku terpasa stop setakat ni je..sedih gampang la camni..

10 ugutan:

echah mashuri said...

olololo..tu la gunanya kawan:)

orang-orang said...

heh..
yerp..btol2...

- koroe - said...

teharu nye..huhu..

orang-orang said...

sdey kn?

AL Patu said...

aku penah calit mukus kat member.. tp kene lempang. salah ke ape yg aku buat? aku kan kawan die? shit

orang-orang said...

wahhh..mukus ape ko calit tu? kaler putih ke hijau?

- koroe - said...

al patu : aku simpati btol la kat hang..takpa2..mybe hang anggap dia mcm kawan tapi dia anggap hang mcm beruang..tu bkn kawan yg baik.sile cari kawan laen ye..hehe

AL Patu said...

people-people: yang kale hijau punye. style kan?
kucing due ekor: tak sangke aku ni mcm beruang. perlu cari sekor beruang untuk mengawan ke? i like hehe

orang-orang said...

@patu

kalau tay cam2 ko calit je banyak2..heh

realiti&fantasi said...

law kwn aku calit mukus kat aku,,aku xlmpang die..aku kiss lg die..kt mulut ag..guna kaki aku..xpon tumit aku...