Irama dan Lagu

Posted by orang-orang On Thursday, October 21, 2010 4 ugutan

When you fuck grandpa did he tell you lalalala~

inilah diantara bait-bait lirik lagu yang dinyanyikan oleh sebuah kumpulan kugiran dari barat yang mana aku rumaate kesayangan aku selalu pasang. Sepertimana kebiasaan, kekerapan mendengar lagu bukanlah sesuatu yang bahaya, the only downside is that you will fucken remember what have you heard again and again.

Sebab apa aku kata ianya sebagai satu downside bagi repititions song listening, ialah aku secara tidak langsung aku meng-humming-kan nada lagu tersebut apabila aku takde kerja nak buat (baca:ketika lepak,mandi, tengok siling dll.) And it's just so damn annoying, yes, I'm annoyed of myself. Nasib baek la lagu tu lagu sedap-la-jugak, kalau tak entah la, boleh gila aku humming lagu bodoh. tapi kadang-kadang ada gak aku pegi humming lagi hindustan. jadah. Ini semua disebabkan oleh tragedi ketika aku kecil dimana mak dan bapak aku selalu pasang lagu hindustan time kitorang duk dalam kereta pergi jalan-jalan.

"Lagu hindustan baru layannnnnn" -bapak aku

Pernah juga aku terfikir, tak bosan ke dia duk dengar lagu sama je tiap-tiap kali naik kereta? Aku yang naik jarang-jarng ni pun boleh ingat lagu tu, aku tak tau la bapak aku macamana. Tapi memang aku akui, lagu hindustan ni ada jugak yang sedap, tapi kadang-kadang tu kalau dengar banyak kali, dia jadi tak sedap perut. Rasa macam ada taik tertinggal kat dalam. Nightmare shial...nightmare....

Aku rasa kalau pengarah SAW nak buat sekuel baru SAW, elok jugak ada scene orang kena bunuh ataupun bunuh diri sebab kena seksa dengan musik. Tapi kalau tu,aku suka yang bunuh diri, macam gempak je, tak tahan dengar, amek garpu, cucuk telinga sampai berdarah ke.

"A person who always listens to the same song again and again is considered a genius man whether he like like it or not but if the person have a roommate,then, their roommate is considered 1/499 genius" - The Frying Fuckmen.

Antara WoW(words of wisdom) yang aku ingat sebab ada orang selalu pasang kaset dengar benda celaka ni.



p/s : aku bosan dan tak tahu nak tulis ape...ade cadangan ape-ape tak?

Tengok ni ----------> Blogged with the Flock Browser

4 ugutan:

segitujuh said...

cerita mengenai hebatnya syurga.

orang-orang said...

dunia adalah syurga bagi orang kapir serta penjara bagi orang mukmin.

aYaz said...

peh..
words of wisdom..

ko pnh tgk cite Death Race?
takpun cite 3 kingdom?

- koroe - said...

baju ronyok tak apa
asal pakai selesa
berkilau tak bermakna
kalao hati tak ada

dia sangat fakoff seperti cibai
tapi dia suka nyanyi lagu hindustan
dia sangat ganas bile bersuara
tapi dia manje kalau cakap ngan awek

saya kenal rumet saya..


-lirik ni diadaptasi dari cerita sorg kawan kat universiti dlu..takde kene ngene ngan aku..mahupon cik orang orang-