We have been expecting you Zink.

Posted by orang-orang On Saturday, November 20, 2010 11 ugutan

About a month or two ago, I've posted something about our favorite nasyeed singer, you guessed it, Maher Zain. Just now, i stumbled upon a blog that say MZ is a freemason. Yay. Haha.

Here's the entry;-

Maher Zain

Lagu Maher Zain iaitu "Insha Allah" amat menarik dan sedap didengar. Bagi pembaca yang masih belum sempat mendengar lagu beliau, anda boleh mendengar dan menonton Maher Zain.

Tetapi ada beberapa perkara yang membuatkan saya tertanya-tanya dan pelik sedikit berkaitan lagu-lagu yang dikeluarkan oleh syarikat artis ini.


Pertama, cuba anda lihat logo syarikat yang mengeluarkan lagu artis ini.


Simbol tersebut seperti bentuk simbol illuminati.  


Anda boleh melihat Logo Syarikat Awakening Records pada setiap video klip lagu Maher Zain antaranya seperti di link di bawah:


Lihat simbol mata dan segitiga pada logo Awakening Records!

Cuma segitiga dalam mata, tiada banyak perbezaannya, tetapi saya tidak pasti perkara ini tidak disengajakan atau disengajakan oleh pihak tertentu kerana mungkin mereka ialah pengikut freemanson atau menyokong illuminati.

 ------------ Mengapa dengan logo tersebut? -----------
Kita kenali Maher Zain sebagai penyanyi yang menyampaikan lagu berunsurkan Islam dan tidak dinafikan banyak lagu daripada Maher Zain yang sedap didengar seperti Insha Allah dan Thank You Allah.
Kedua, alamat syarikat Awakening Records itu sendiri.

Cuba anda lihat alamat syarikat Awakening Records (cari maksud awakening records) yang menghasilkan lagu Maher Zain di bawah:

Awakening Worldwide
Unit 306 New Loom House
101 Back Church Lane
London
E1 1LU
UK

Anda juga boleh melayari web http://www.awakeningworldwide.com/07_contact/index.php untuk melihat sendiri alamat syarikat tersebut. Perkataan Church membuatkan saya amat terkejut di mana lagu berunsur Islam dikeluarkan oleh syarikat sedemikian. Jika anda lihat laman web syarikat tersebut, ia memang amat simple. Mari kita berfikir sejenak, lagu berunsur Islam berhampiran gereja atau pengeluarnya adalah orang yang beragama Kristian?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mengapa perkara ini mesti difikirkan atau diambil berat oleh umat Islam:
  • kebanyakan unsur-unsur freemanson/kristian/yahudi/dajal telah diselitkan melalui lagu atau hiburan di serata dunia
  • artis-artis dunia dan tempatan telah dijadikan medium atau channel untuk menyampaikan atau mengembangkan dana ekonomi yang boleh menghancurkan Islam sendiri
  • Sebagai contoh, Anugerah Juara Lagu, iklan raya, filem hollywood semuanya berasaskan perkara yang boleh menyesatkan dan merosakkan pemikiran umat Islam terutamanya golongan muda masa kini
Sebagai contoh di negara kita sendiri, ada sesetengah artis juga terlibat dengan freemanson seperti gambar di bawah, tetapi hanya Allah sahaja yang tahu kebenarannya ..


Gambar ihsan ohartis


Baca berkenaan artis tersebut di ohartis.

Semua tentang illuminati dan freemanson ada di hikmatun
Fikir-fikirkanlah dan bijaklah mengikut yang benar dan menjauhi yang mungkar...sama-sama kita membantu umat Islam agar tidak berlari jauh dari landasan agama Islam, nau'zubillah .

I stoled this from Episodbaru. This is just a webcache, meaning that this article may have been deleted or changed.

I LOLed when i read this. Here's my point
  • The logo thingy, just like the others has expected , finally a conspiracy theorist blogged that.
  • Hujan, the illuminati based artist in Malaysia, everyone knew that. LOL
  • The street name part, what the hell? sigh~
  • Bullshit
  • I rest my case
Welcome to the Freemason and Illuminati, Maher Zain. We have been expecting you. As the grandmaster, I now declared you as the level 33 members specialized in deceiving people through nasyeed songs.


P/S : do tell me if the image can't load.

11 ugutan:

Pat said...

heh3. kool huh.
sudah2 sume sekali. dasat

orang-orang said...

haha..pat..lame menyepi...

- koroe - said...

win !!

fuck yeah !!

the greatest conspiracist ever live.

ai lap yu la abg orang-orang.hehe.

kalo geng2 mistisfiles tgk ni, abeh la mereka sume sembah lu.haha

orang-orang said...

wahhh..blogger hebat komen belog saya..mekacehhh ^^

Hellioz said...

yeah
ade gambar xdonlot

btw,
xtau la meleis saje yg kene troll or paranoid lebeyh.

tapi 1dunia pon paranoid.
gyahahahahahha~

bodoh

orang-orang said...

benda-benda macam ni nak buat duit pn senang..untung beb..

aku da agk da mst ade gmb tercicir..mekacihhhh..

Dewi Batrishya said...

PEMAHAMAN MANUSIA MMG TERBATAS, WALAU SMANA GENIUS PUN DIA.

BUANG YG KERUH. aMIK YG JERNIH.

orang-orang said...

ade ke org amek yg keroh? o.O

acap said...

aku suke amek yang keruh, pastu tapis balik,pastu bagi jadik jernih.keh keh..
aku nak kongsi kat fesbuk lah.best nie kondem kalau nak publik =))

ceriteraliyana said...

mksd tersirat sering d kaburi dgn mksd tersurat yg mengasyikkan~~btw, thanx f0r the info...

Mr. Deen said...

Bebudak kat tempat kita ni pun kdg² nampak baju tu design pelik terus beli dan pakai tanpa sedar ianya ada lambang² yg memuja dan kebangsatan puak illuminati. Tgk sajalah berapa ramai yg suka dengan lagu Lady Gagak yang tegak² tunjuk bermacam² hidden message dalam videonya. Semoga Allah melindungi kita semua dari fitnah akhir zaman..